Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Comisarul european pentru afaceri interne,…

Comisarul european pentru afaceri interne, la Suceava. „Mulțumesc, România!”

Comisarul european Ylva Johansson, responsabilă pentru afaceri interne, se află astăzi în România și a vizitat o tabăra mobilă de asistență umanitară, de lângă Suceava. „Cel mai important mesaj pe care vreau să îl transmit este: mulțumesc, România!

Este foarte important pentru mine să mă aflu în România în aceste vremuri extrem de dificile, în care vedem cum războiul reapare în Europa. Am văzut cu ochii mei dovezi de solidaritate: cetățenii români de pe întreg teritoriul țării, societatea civilă și autoritățile române urează bun venit refugiaților ucraineni care vor să scape din calea războiului. Uniunea Europeană este pregătită să ofere sprijin”, a declarat comisarul european Ylva Johansson, responsabilă pentru afaceri interne, transmite pagina de Facebook a Comisiei Europene în România.

Comisarul european pentru afaceri interne a susținut declarații de presă la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, în preajma taberei mobile, prilej cu care a mulțumit în limba română pentru solidaritatea și ajutorul cetățenilor români față de refugiații ucraineni care au fost nevoiți să fugă de invazia Rusiei, relatează Calea Europeană.

Ylva Johansson a anunțat la Suceava că Executivul European va pregăti, de asemenea, o platformă de solidaritate pentru a ajuta poporul ucrainean, dar și pentru a ajuta țările care dau o mână de ajutor, precum România, pentru a sprijini oamenii care au trebuit să fugă din Ucraina.