Principală  —  Ştiri   —   Cinci migranți ucraineni ar fi…

Cinci migranți ucraineni ar fi achitat peste 38 de mii de dolari pentru a părăsi țara

Foto: border.gov.md

Un bărbat riscă să fie cercetat penal, după ce a asigurat trecerea ilegală a frontierei de stat pentru cinci migranți ucraineni. Acesta ar fi pretins 38 500 de dolari pentru „serviciile” sale de călăuză. Poliția de Frontieră a R. Moldova declară că despre caz a fost informat Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei, care a reținut și organizatorul „afacerii”.

Din informațiile acumulate și declarațiile migranților, citate de reprezentanții Poliției de Frontieră, bănuiții ar fi pretins de la 6 500 până la 8 000 de dolari pentru fiecare persoană transportată. În schimb, aceștia le promiteau „serviciu complet asigurat, de la ieșirea din țara de origine până pe teritoriul R. Moldova”.

Potrivit autorităților, reținerea bărbatului a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute „în flagrant delict”.

Cu ajutorul dispozitivelor de supraveghere pe timp de noapte, patrula mobilă a surprins un grup de persoane care a traversat clandestin frontiera de stat din Ucraina în R. Moldova. La fața locului a fost stabilită prezența a șase bărbați, un cetățean moldovean și cinci ucraineni, care nu-și justificau prezența în zona de frontieră. Pentru verificările suplimentare, persoanele au fost conduse la sediul Sectorului”, punctează reprezentanții Poliției de Frontieră. 

Cercetările cazului de migrație ilegală continuă, iar de la cetățeanul moldovean a fost confiscat un telefon mobil, „ce poate servi drept probă”. Acesta a fost reținut și plasat în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de Poliție Cahul.