Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Cancelarul Germaniei: Occidentul ar putea…

Cancelarul Germaniei: Occidentul ar putea conveni să instituie mai multe sancțiuni împotriva Rusiei drept rezultat a crimelor din Bucha

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. Foto Michael Sohn REUTERS

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a declarat că Occidentul va fi de acord să impună mai multe sancțiuni Rusiei în zilele următoare, intensificând presiunea economică deja vastă asupra țării agresoare, informează Reuters.

Reporterii Reuters, aflați în regiunea Kievului, au văzut mai multe cadavre împrăștiate prin orașul Bucha. Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a acuzat Rusia că a comis un „genocid”.

„Putin și susținătorii săi vor simți consecințele acțiunilor lor”, a declarat cancelarul german Olaf Scholz într-o adresare oficială. Ministra germană a Apărării, Christine Lambrecht, a spus că Uniunea Europeană ar trebui să discute despre încetarea importurilor de gaze rusești.

Statele Unite a menționat că cei responsabili pentru orice crime de război trebuie să fie trași la răspundere, Marea Britanie a indicat că își intensifică sancțiunile, iar Franța a condamnat „abuzurile masive” ale forțelor ruse în Ucraina.

Kremlinul spune că sancțiunile Occidentului – cele mai împovărătoare din istoria modernă – echivalează cu o declarație de război economic și că Moscova va privi acum spre est către parteneri precum China și India.

„Lumea este mult mai mare decât Europa – și de fapt Rusia este mult mai mare decât Europa – așa că, mai devreme sau mai târziu, vom avea un dialog, indiferent de ce vor oamenii de peste ocean”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru televiziunea de stat Channel One.

Rusia a negat faptul că forțele sale responsabile pentru moartea civililor în orașul Bucha și a spus că Ucraina a organizat un spectacol pentru presa occidentală.