Principală  —  IMPORTANTE   —   Bașcana Găgăuziei: „Am votat pentru…

Bașcana Găgăuziei: „Am votat pentru renașterea satului meu natal”

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul care a câștigat mandatul cu ajutorul lui Ilan Șor, și-a exercitat dreptul la vot în comuna Etulia. Guțul a menționat că a votat „pentru renașterea” localității în care a crescut. Pentru fotoliul de primar în comuna Etulia luptă candidata Partidului Renaștere, Anna Mînzat (41,81% în primul tur) și candidata PSRM, Popova Natalia (36,27% în turul I),

În turul doi al alegerilor locale generale, am votat pentru renașterea satului meu natal – Etulia. Pentru ca investițiile să vină în sat, s-a dezvoltat infrastructura, s-au creat locuri de muncă, iar fiecare familie s-a simțit în siguranță. Campania electorală în Moldova s-a desfășurat sub strictă presiune, încălcând principiile de bază ale democrației și statului de drept. Așa a fost și cazul în Etulia, unde un candidat din partidul de opoziție a fost scos din cursa electorală. Cu toate acestea, astăzi îndemn cetățenii găgăuziei, toți cetățenii Moldovei să nu rămână indiferenți, să participe activ la vot – aceasta este singura șansă de a proteja democrația și dreptul la un trai decent”, declară Guțul.

Conform datelor Comisiei Electorale Centrale, în comuna Etulia la ora 14:30 au votat 950 de locuitori, adică circa 35% din cetățenii cu drept de vot din localitate.

Astăzi, 19 noiembrie, are loc turul II al alegerilor locale generale. Scrutinul este organizat în 273 de localități din țară, în care la alegerile din 5 noiembrie niciunul dintre candidați nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi declarat învingător din primul tur. Pentru cele 273 de mandate de primar în turul doi candidează 544 de persoane, 386 dintre candidați sunt bărbați și 158 sunt femei. Din totalul candidaților la funcția de primar, 56 sunt independenți, iar 488 reprezintă o formațiune politică.