Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Au depus flori și…

(VIDEO) Au depus flori și au îngenuncheat la monumentul victimelor regimului comunist

Câteva zeci de tineri au comemorat astăzi ziua ocupației sovietice în Basarabia printr-o acțiune publică și depunere de flori la monumentul victimelor represiunilor comuniste.

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 76 de ani de la ocuparea Basarabiei de URSS. Astfel, membrii Asociației „Onoare, Demnitate și Patrie” au comemorat această zi printr-un eveniment public în centrul Chișinăului. Acțiunea a demarat la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, unde tinerii au afișat un tricolor imens. Ulterior, aceștia au ținut un minut de reculegere și au continuat acțiunea la piatra comemorativă a victimelor regimului comunist, care este amplasat în fața Guvernului Republicii Moldova.

Și membrii Partidului Liberal au comemorat astăzi împlinirea a 76 de ani de la ocupaţia Basarabiei de către armata roșie. Membri și simpatizanți a partidului a depus flori la piatra comemorativă din Piața Marii Adunări Naționale și au ținut un minut de reculegere.

Amintim că, la 24 iunie 2010, preşedintele interimar Mihai Ghimpu a decretat ziua de 28 iunie 1940 drept Zi a ocupaţiei sovietice, fapt ce a stârnit nemulţumirea unor politicieni din R. Moldova, dar şi a Rusiei oficiale. Peste 18 zile, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional acest decret.

Sursa Video: www.ZdG.md