Principală  —  IMPORTANTE   —   Apartamentul secret al unui general…

Apartamentul secret al unui general rus din Chișinău

Generalul-locotenent Igor Konașenkov, vocea oficială a Ministerului Apărării din Federația Rusă, a ascuns ani la rând în declarațiile lui de avere că deținea un apartament la Chișinău, orașul său natal.„În coloana țara de localizare se indică statul în care se află proprietatea”, explică Ministerul Apărării al Rusiei pe pagina oficială, scrie rise.md.

Deși locuința se afla la peste o mie de kilometri de Moscova, purtătorul de cuvânt al armatei ruse a declarat la rubrica „țara de localizare”: Rusia, în loc de Republica Moldova.

Până să obțină cheile de la ușa apartamentului din sectorul Botanica, în el au locuit mama sa, originară din Federația Rusă, și tatăl său vitreg, un ucrainean născut într-o localitate de lângă Kiev, atacată de ruși încă din primele zile de invazie. Igor Konașenkov este vocea armatei ruse, numit în 2017 de Vladimir Putin în funcția de șef al departamentului de informații și comunicații al Ministerului Apărării.

RISE Moldova a aflat că Igor Konașenkov a devenit proprietarul unui apartament în capitala Republicii Moldova în 2010. Amplasat în sectorul Botanica, imobilul de 48 de metri pătrați este situat într-un bloc cu cinci etaje. Are două camere și un balcon. Clădirea a fost izolată parțial, iar unele balcoane au fost colorate în galben, verde și bej.

La intrarea în bloc ne-am împiedicat de câțiva saci cu tencuială și instrumente de construcție. Pe scări, lângă pereții vopsiți pe jumătate în verde, stau aranjate mai multe flori. Am sunat și am bătut la ușa apartamentului, dar nu a răspuns nimeni.

În schimb, o altă ușă de pe palier s-a deschis. Dintr-un apartament vecin o femeie ne întreabă pe cine căutăm. După ce îi arătăm o fotografie și un document cadastral, se încruntă și exclamă: „El e Igor de la Moscova care transmite informații militare. Îl arată la televizor. Transmite toate falsurile. El nu mai vine în Moldova că noi îl înădușim”.