Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Alegeri în Bulgaria: Incertitudinea politică…

Alegeri în Bulgaria: Incertitudinea politică s-ar putea prelungi

foto: Alegeri legislative în Bulgaria. Foto: Agerpres / EPA / Vassil Donev

Noul partid anti-sistem din Bulgaria, Există un Astfel de Popor (ITN), condus de un cântăreț și moderator de talk-show-uri, a ajuns pe primul loc într-un sondaj realizat înainte de alegerile anticipate de duminică, relatează Reuters, citat de digi24.ro. Totuși, sondajul realizat de Alpha Research din Sofia arată că, deși sprijinul pentru mai multe formațiuni anti-sistem a crescut, ele nu ar putea să formeze un guvern.

„În pofida îmbunătăţirii poziţiilor, partidele care contestă starea sistemului, nu obţin cele 120 de voturi necesare pentru o majoritate. În acest context, găsirea formulei coaliţiei probabil va fi elementul central în viitoarea legislatură, la fel cum a fost şi după scrutinul din aprilie”, potrivit analiștilor Institutului Alpha Research.

În cel mai nou sondaj realizat înainte de alegerile care vor avea loc în 11 iulie, ITN a depășit cu 0,3% formațiunea GERB, aflată până acum la guvernare și și-a mărit procentul electoral față de alegerile din aprilie – 21,8% față de cele 17,7 obținute anterior. ITN a fost surpriza alegerilor din aprilie, clasându-se pe locul doi și depășind Partidul Socialist, unul dintre partidele tradiționale bulgare.