Principală  —  Ştiri   —   Adrian Efros a discutat cu…

Adrian Efros a discutat cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Bruxelles

Sursă: Facebook/ Adrian Efros

În cadrul vizitei de lucru la Bruxelles, ministrul Afacerilor Interne Adrian Efros a avut o întrevedere luni, 29 aprilie, cu secretarul general adjunct al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Mircea Geoană. „Ne angajăm să continuăm pe calea aderării la UE și să consolidăm colaborarea cu NATO în ciuda provocărilor existente”, a scris ministrul de Interne pe rețelele de socializare.

Potrivit ministrului, subiectele discutate au fost securitatea regională și strategiile de consolidare a rezilienței Republicii Moldova.

Totodată, am subliniat importanța parteneriatului nostru cu NATO și am exprimat recunoștință pentru sprijinul oferit țării noastre de-a lungul timpului.

Am evidențiat contribuțiile pozitive ale Republicii Moldova la securitatea regională și am reiterat interesul nostru pentru expertiza și asistența NATO în modernizarea sectorului nostru de securitate și apărare.

Ne angajăm să continuăm pe calea aderării la UE și să consolidăm colaborarea cu NATO, în ciuda provocărilor existente”, a adăugat Adrian Efros.

Potrivit unui comunicat de presă emis de MAI, Mircea Geoană a evidențiat „angajamentul NATO în sprijinirea eforturilor de consolidare a democrației și a securității în Republica Moldova și a subliniat necesitatea unei abordări integrate a guvernului în fața provocărilor actuale de securitate”.

Aflat la Bruxelles, ministrul Efros a avut o discuție pe subiectul integrării în Uniunea Europeană a R. Moldova și cu Diana Jablońska, șefa Unității Georgia, Moldova, Planul de Investiții Economice, DG NEAR.

În cadrul întâlnirii, ministrul Adrian Efros „a subliniat angajamentul Republicii Moldova în parcursul său de integrare în Uniunea Europeană, evidențiind implementarea acquis-ului comunitar și consolidarea capacităților instituționale ale ministerului”.