Principală  —  Ştiri  —  Social   —   UPDATE/ Polițistul care era la…

UPDATE Polițistul care era la volanul mașinii INSP, implicată într-un accident soldat cu două decese, reținut pentru 72 de ore

Sursa foto: Poliția R. Moldova

UPDATE 17:42 Polițistul care conducea mașina de patrulare a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) a fost reținut pentru 72 de ore. Șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General de Poliție (IGP), Diana Fetco a confirmat informația pentru ZdG.

„Polițistul a fost reținut pentru 72 de ore, pentru ca măsurile procesuale să fie asigurate urgent și obiectiv, inclusiv pentru a exclude orice fel de interpretări în cadrul documentării”, a declarat Diana Fetco.

UPDATE 16:25 Poliția a publicat imaginile video filmate de camerele de supraveghere, în care se vede momentul impactului. Urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

Un grav accident rutier, soldat cu decesul a două persoane, a avut loc sâmbătă, 21 octombrie, în jurul orei 12:30, la intersecția bulevardului Dacia din capitală cu drumul de ieșire de pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit unui comunicat al Poliției, în accident a fost implicată o mașină de patrulare a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) și o motocicletă.

„Conform informațiilor preliminare, o motocicletă care se deplasa pe bd. Dacia s-a tamponat cu o mașină de patrulare care aparține Inspectoratului Național de Securitate Publică. În urma impactului, conducătorul motocicletei și pasagerul său au decedat la fața locului”, se arată în comunicat.

La locul accidentului se află conducerea INSP, șeful Direcției de Poliție din capitală și procurorul de serviciu, pentru a stabili toate circumstanțele.

Conducerea Inspectoratului General al Poliției a dispus inițierea de urgență a unei anchete de serviciu pentru examinarea complexă și din punct de vedere legal acțiunile polițiștilor. Totodată, potrivit comunicatului, „spectele de examinare a anchetei sunt ținute la control personal de către șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu.