Principală  —  IMPORTANTE   —   A fost numit un nou…

A fost numit un nou director interimar la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga

Fostul viceministru al Sănătătții, Andrei Uncuța, a fost numit în funcția de director interimar al IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Despre acest lucru a anunțat premierul R. Moldova, Ion Chicu.

Se destituie domnul Ciubotaru Anatol din funcția de director al IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, din data de 24 martie 2020. Se numește domnul Uncuța Andrei în funcție de director interimar al IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga””, a anunțat Chicu.

Andrei Uncuța s-a născut la 3 mai 1972 în orașul Ungheni. În anul 1995 a absolvit USMF „Nicolae Testemițanu”, iar în 1998 și-a început activitatea în calitate de medic neurolog în cadrul Spitalului Clinic Republican. În perioada 2003-2006 a fost numit şef de secţie la Neurologie Urgenţe şi Ictus Cerebral în cadrul Centrului Ştiinţifico-Practic de Neurologie şi Neurochirurgie. În perioada anilor 2007–2009 a efectuat studiile postuniversitare prin masterat în cadrul Şcolii de Management în Sănătate Publică, specializarea „Managementul Sănătăţii Publice”, calificarea „Master”, iar din anul 2006 până în 2013 a activat  în funcţie de director adjunct la Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie. În 2015, când Chiril Gaburici era premier al R. Moldova, Uncuța a fost numit viceministru al Sănătății.

Astăzi, 24 martie, directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, a fost eliberat din funcție. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu în urma ședinței Comisiei pentru situații excepționale.

Decizia de a-l demite pe Anatol Ciubotaru vine la câteva ore dupa ce astăzi s-a anunțat că patru lucrători medical de la Spitalului Clinic Republican sunt suspectați de infectare cu COVID-19. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova (MSMPS) a informat că directorul instituției medicale a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat.