Principală  —  IMPORTANTE   —   A demisionat din funcția de…

A demisionat din funcția de președinte de partid pentru a nu-și declara averea. O formațiune politică a rămas fără președinte

Colaj ZdG

Președinte partidului „Republica Unirii”, Sergiu Mocanu, a renunțat la funcție, pentru a nu depune declarația de avere, așa cum prevăd noile modificări la Legea privind evaluarea integrității instituționale. „E o formă de protest la legea care ne obligă să depunem declarațiile, care e o aberație”, a declarat Mocanu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

La scurt timp de la aprobarea proiectului de modificare a Legii privind declararea averii și a intereselor personale, care prevede că președinții, vicepreședinții partidelor politice și membrii organelor executive centrale ale partidelor politice sunt obligați să depună declarații anuale, partidul „Republica Unirii” a rămas fără conducere.

„Mi-am suspendat această calitate, de președinte de partid, împreună cu colegii, membrii Biroului politic, care, de asemenea, trebuie să depună declarațiile. E o formă de protest la legea care ne obligă să depunem declarațiile, care e o aberație. Cred cred că va veni timpul când vom râde, dar acum e doar de plâns”, a menționat Mocanu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Fostul lider de partid a subliniat că nici nu poate declara averea, întrucât are conturile sechestrate de mai mulți ani.

„Mi-am suspendat oficial pentru scurt timp funcția de președinte, dar rămân lider al partidului”, a mai adăugat Mocanu.

Citește și Zero venituri salariale vs. 372 de mii de lei obținuți din donații. Cine este președintele de partid care trăiește din donații primite de la bunici, verișori sau părinți?

Zero venituri salariale, 411 lei obținuți dintr-un depozit bancar, peste 36 de mii de lei obținuți de la Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) și 372 de mii de lei obținuți din donații. Acestea sunt veniturile pe care le indică în 2023 familia președintelui partidului „Victorie”, Vadim Grozavu, în declarația de avere și interese personale pe care a depus-o la o săptămână după ce, alături de liderii tuturor partidelor afiliate ex-deputatului Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a constituit blocul „Victorie”.