Principală  —  Ştiri   —   14 membri ai unui grup…

14 membri ai unui grup infracțional organizat, suspectați pentru falsificarea actelor românești

Colaj foto: ZdG. Sursă foto: politia.md

Un grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane, confecționarea actelor false și organizarea migrației ilegale au fost prinși de poliția R. Moldova. Ar fi confecționat cărțile de identitate românești false, pe care le vindeau contra sumei de 100-250 de euro, în unele cazuri și cu 1800 de euro.

Ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații (INI), în comun cu procurorii Procuraturii Generale, au documentat activitatea grupului. În urma investigațiilor, oamenii legii au reținut 14 suspecți, cu vârstele cuprinse între 28 și 56 de ani.

Aceștia sunt bănuiți că ar fi  perfectat  cărți  de identitate false, precum și alte acte de identitate românești, pe numele cetățenilor R. Moldova, dar și a altor persoane, care nu sunt cetățeni și nici rezidenți ai statelor Uniunii Europene, cu scopul de a permite migranților aflarea pe teritoriul țării destinatare.

Totodată s-a stabilit că, pașapoartele românești false, confecționate pe teritoriul R. Moldova, pretinse a fi eliberate de autoritățile competente ale România, erau vândute persoanelor pe numele cărora erau perfectate.

În acest caz au fost inițiate cauze penale pentru confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimantelor, ştampilelor sau sigiliilor false și organizarea migraţiei ilegale.