Toate punctele de trecere ale frontierelor activează în regim normal

Toate punctele de trecere, atât de la frontieră cu România, cât şi cele de la hotar cu Ucraina, activează în regim normal.
În ultimele 24 de ore la frontiera de stat au fost înregistrate 43 984 de traversări ale persoanelor şi 8 615 de traversări ale unităţilor de transport. Conform datelor deţinute la nivelul Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 72 de ore, în punctele de trecere se atestă o creştere a fluxului de persoane şi mijloace de transport.

Totodată, în primele 10 zile ale anului curent, polițiștii de frontieră au înregistrat peste 350 de mii de traversări ale persoanelor, dintre care aproximativ 102 mii au fost cetăţeni străini.

Potrivit Poliției de Frontieră, în acest an oamenii au preferat să traverseze frontiera României, decât cea a Ucrainei.

În această perioadă a fost mărit numărul echipelor mobile antrenate la supravegherea frontierei de stat, iar în vederea prevenirii şi combaterii infracționalității transfrontaliere, Poliția de Frontieră și-a intensificat relaţiile de conlucrare şi colaborare cu subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne, cu organele administrației publice locale, inclusiv cu instituțiile de frontieră din țările vecine.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *