Principală  —  Interviuri   —   VIDEO/ Satoshi: „Artiștii nu au…

VIDEO Satoshi: „Artiștii nu au dreptul moral să dicteze opinii politice maselor”| Podcast ZdCe

Interpretul Satoshi, pe numele său Vlad Sabajuc, este invitatul Podcast ZdCe. El a vorbit despre noul său album „+373”, ce conține 16 piese. „Niciuna nu este romantică, toate sunt cumva așa la cuțit”, după cum spune însuși artistul.

El mai povestește despre nostalgia după URSS pe care o au încă mulți concetățeni de-ai noștri și despre valorile europene și apropierea de UE. Totodată, el explică de ce numele său a apărut pe un afiș al unui concert la Orheiland și declară că artiștii nu trebuie să promoveze mesaje politice.

„Eu consider că artiștii nu au dreptul moral să dicteze opinii politice maselor. Și în cazul ăsta mă pronunț direct împotriva artiștilor care își asumă așa lucruri. E aproape același lucru să promovezi integrarea europeană, dar, repet, ideea de integrare europeană este o idee mult mai largă. O să vedem cum o să se întâmple la referendumul din toamnă. Eu sper că o să se întâmple lucrul în sens pozitiv și o majoritate a populației o să se pronunțe pentru aderarea la Uniunea Europeană într-un mod deschis. Dar spun că asta este o idee mult mai largă care aparține poporului.

Dar eu sunt concret și categoric împotriva dictării atitudinilor politice, indiferent care este partidul politic, indiferent dacă el este acum la guvernare, indiferent dacă el reprezintă o lumină în capătul tunelului în imaginația cuiva. Artiștii sunt niște oameni. Sunt niște oameni care nu-s politologi, nu-s juriști, nu-s economiști, nu-s Winston Churchill, artiștii ăștia. Sunt niște oameni cu un sistem emoțional foarte, foarte vulnerabil, cu un psihic vulnerabil, care, la un moment dat, vin și spun: „Tu trebuie să votezi pentru asta, sau trebuie să gândești așa”. Asta mi se pare foarte toxic”, a subliniat Satoshi, în cadrul Podcast ZdCe.