Principală  —  IMPORTANTE   —   Vladimir Voronin, reales în funcția…

Vladimir Voronin, reales în funcția de președinte al Partidului Comuniștilor

Captură ecran
Captură ecran

Deși anterior anunța că se va retrage de la conducerea partidului, duminică, 7 noiembrie, Vladimir Voronin a fost reales în funcția de președinte al Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM). Decizia a fost adoptată în cadrul ședinței Comitetului Central al formațiunii, după ce membrii formațiunii politice s-au reunit la cel de-al IX-lea Congres al PCRM pentru a alege noua componență a comitetului central al partidului. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către deputatul BCS, comunistul Constantin Starîș.

Deși în luna septembrie anunța că va demisiona de la conducerea partidului și că urmează să anunțe oficial despre acest lucru membrii de partid în cadrul congresului PCRM, pe 7 noiembrie, astăzi, Vladimir Voronin a fost reales, pentru următorii patru ani, în funcția de președinte al formațiunii politice pe care o conduce de aproape trei decenii.

Comunistul Oleg Reidman a anunțat la evenimnetul de lansare a Congresului – cinci subiecte de pe ordinea de zi, printre care alegerea unei noi componențe a comitetului central PCRM și alegerea unei noi componențe a comisiei centrale de audit a PCRM.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a fost înregistrat oficial la 27 aprilie 1994. Printre inițiatorii și primii membri ai partidului se numără: Vladimir Voronin, Eugenia Ostapciuc, Victor Stepaniuc. Președinte al PCRM este Vladimir Voronin, funcție pe care o deține de la înființarea partidului.