Principală  —  IMPORTANTE   —   Pavel Filip, despre politica bugetar-fiscală…

Pavel Filip, despre politica bugetar-fiscală și bugetul, aprobate de PSRM-Șor: „E o crimă împotriva poporului”. Liderul PDM vorbește despre „schemele cu țigări”

Liderul Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip, a declarat vineri seara, în cadrul unui live pe Facebook că aprobarea proiectului bugetului și a politicii bugetar-fiscale de către coaliția PSRM – ȘOR este „o crimă împotriva poporului”.

Democratul susține că documentele „lovesc în sănătatea oamenilor” și prin votarea acestora, „deputații PSRM și cei din Partidul Politic Șor au împărți banii statului între ei”.

E o crimă împotriva propriului popor și propriei țări ca după ce Șor a furat un miliard, să-i mai dai 100 milioane din buget (106.3), din banii cetățenilor de care el și-a bătut joc atâta timp. Trebuie tare să nu-ți iubești țara ca să aduci cel mai mare hoț al țării la guvernare și apoi să îi și dai bani din buget, după ce el a furat 1 mlrd.

Miercuri seara după ce au furat (ca hoții, politica fiscală, scheme), socialiștii și Șor au stat și și-au împărțit prada: 200 mln – PSRM, 106 mln – șor, din banii cetățenilor.

1. Statul va pierde anual în continuare câte 160 milioane de lei, care vor merge în buzunarele lui Andronachi și Nichiforciuc, cei care sunt autorii schemelor cu țigări, care au fost admise de socialiști și șor în politica fiscală. 160 de milioanele de lei pe an, pentru că guvernul le-a dat voie celor care produc țigări cu foi/cigarillos să plătească impozite/accize mai mici decât țigările clasice.

2. Șmecheriile nu se opresc aici. Andronachi și Sergiu Sârbu (cel bun la toate, idiotul util), au venit și cu altă propunere, acceptată desigur. Dacă până acum, țigările electronice puteau conține maxim 20 mg de nicotină per 1 ml, de azi acest plafon e de 3 ori mai mare, până la 72 mg. Prin urmare, această creatură hibridă de la guvernare va otrăvi de 3 ori mai mult pe toți cei care fumează. Ce mai contează sănătatea omului, dacă banii curg gârlă? (contravine Directivei UE nr.40/2014)

3. Țigările electronice (dispozitivele și accesoriilor de utilizare, reîncărcare sau încălzire) pot fi vândute, de astăzi (cu ajutorul acelorași Andronachi-Sârbu), cu expunere vizibilă, așa încât să le vadă și copiii atunci când intră în magazin.

4. Avertismentele/mesajele care ne avertizează că țigările dăunează grav sănătății noastre nu mai sunt obligatorii pe o serie de țigări, în special electronice, așa că noua guvernare practic încurajează fumatul.

5. Tandemul Sârbu-Andronachi lovește din nou, de data aceasta în susținerea intereselor afacerii dubioase cu jocurile de noroc, pe care o ”krîșuiesc” tot ei. Despre această afacere s-a vorbit mult în ultimul timp și cred că va fi făcută o analiză a scopului real al acestui amendament.

Această coaliție Dodon-Șor se ține numai de scheme și lovește în sănătatea oamenilor. După lovitura cu medicamentele, urmează cea cu țigările. Statul practic încurajează fumatul. Nu le pasă de lege, de norme, de sănătate” a declarat președintele PDM, Pavel Filip, într-un live pe pagina sa de Facebook.

Miercuri noaptea, 16 decembrie, pe fundalul scandărilor deputaților PAS și PPDA, cu mai puțin de o oră până la miezul nopții, deputații Partidului Socialiștilor și cei din Pentru Moldova, din care fac parte transfugii Pro Moldova și deputații Partidului Politic Șor au votat proiectele bugetelor anuale în două lecturi, lectură finală. Tot în ședința de miercuri deputații PSRM – ȘOR au votat un alt pachet de legi, printre care legea cu privire la anularea „legii miliardului”, legile cu privire la UTA Găgăuzia, dar și legea cu privire la statut special pentru limbii ruse.

MAI MULTE DETALII: Cu o oră înainte de miezul nopții și pe fundalul scandărilor deputaților din opoziție, deputații PSRM-Șor au votat în lectură finală proiectele bugetelor anuale: „Hoți, rușine”