Principală  —  IMPORTANTE   —   Ion Chicu, îndemnat să renunțe…

Ion Chicu, îndemnat să renunțe la cetățenia română. Reacțiile provocate după ce a scris despre „băiețași români ratați”, cu referire la un europarlamentar

Sursa foto: IPN

Mesajul premierului R. Moldova, Ion Chicu, la adresa europarlamentarului român, președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova, Siegfried Mureșan, care a criticat actualul Guvern, a provocat mai multe reacții dure la Chișinău, București și Bruxelles. Acesta a fost îndemnat chiar să renunțe la cetățenia română.

Președintele PNL-ului românesc din R. Moldova, Adrian Dupu, îl îndeamnă pe șeful Executivului de la Chișinău să renunțe la cetățenia română.

„Nu știu unde s-a aflat Chicu în ultimii ani, dar aș vrea să îl informez că datorită europarlamentarilor PNL, în frunte cu Siegfried Muresan, Republica Moldova a primit cel mai mare suport posibil din partea Uniunii Europene”, menționează acesta.

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, susține că retragerea cetățeniei române ar fi un răspuns prompt la atacurile lui Chicu.

„Nu poți fi și cetățean UE, și propagandist în stil sovietic la Chișinău. Aici nu este vorba doar de un atac la adresa lui Siegfried Mureșan, ci despre modul absolut abject în care un exponent al Federației Ruse atacă România și Uniunea Europeană”, continuă Tomac.

Fostul consilier prezidențial Cristian Hrițuc susține că mesajul lui Chicu este „cam de genul celui de acum câteva săptămâni, când spunea că doctorii români au venit la Chișinău să învețe de la doctorii moldoveni” și că acesta îi face pe plac lui Dodon.

Vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău din partea PAS, Mihai Popșoi, subliniază că premierul „îl ia în zeflemea pe cel mai mare promotor al Republicii Moldova la Bruxelles”.

„Atunci când eșecurile guvernului Chicu-Dodon sunt observate și la Bruxelles, premierul nu găsește o soluție mai bună decât să-și verse frustrările și complexele pe Facebook. Asta în timp ce are visteria goală, deficit de 20 de miliarde, cel mai mare număr de medici infectați din întreaga lume și creșterea alarmantă a infectărilor după două luni de carantină care a pus economia pe butuci. Uniunea Europeană și România ne-au ajutat cel mai mult în această perioadă grea, în pofida gesturilor ne prietenești din partea lui Chicu și Dodon”, a reacționat vicespeakerul.

Deputatul Platformei DA Dinu Plîngău consideră că Ion Chicu „își etalează din nou aroganța și prostia”.