Principală  —  IMPORTANTE   —   În cadrul unor întrevederi cu…

În cadrul unor întrevederi cu înalți oficiali ai instituțiilor europene, prim-ministrul României a făcut referire la importanța sprijinirii eforturilor de integrare europeană a R. Moldova

sursa: Nicolae-Ionel Ciucă/ Twitter

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă a reafirmat, în cadrul întrevederilor cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președintele Consiliului European, Charles Michel, sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova și pentru procesul de reformă democratică, precum și pentru asigurarea securității energetice, „fiind necesară o acțiune coordonată a instituțiilor europene și statelor membre, inclusiv România”.

„Premierul României a făcut referire la importanța sprijinirii eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova, respectiv de reformă democratică profundă, inițiată de executivul de la Chișinău, inclusiv în ce privește asigurarea securității energetice. În acest sens, a convenit cu președinta Comisiei Europene, care a mulțumit pentru sprijinul acordat de România Republicii Moldova, în perioada crizei energetice, să continue acțiunea comună de susținere a eforturilor Chișinăului”.

Totodată, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a exprimat îngrijorarea cu privire la acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina și în zona Mării Negre, pledând pentru transmiterea din partea UE a unui mesaj unitar și ferm de descurajare a escaladării situației de securitate.

„Prim-ministrul Ciucă a subliniat necesitatea unei abordări unitare a UE, prin transmiterea unui mesaj ferm la adresa acțiunilor agresive și destabilizatoare ale Rusiei, în conformitate cu concluziile Consiliului European de săptămâna trecută”.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă efectuează, în perioada 20 – 21 decembrie, o vizită la Bruxelles, pentru întrevederi cu înalți oficiali ai instituțiilor europene și ai NATO.