Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Declarația socialiștilor, prezentată în…

DOC Declarația socialiștilor, prezentată în Parlament, cu privire la „recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale”, votată de deputații PSRM-ȘOR

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Veronica Roșca, a publicat vineri, 23 aprilie, textul integral al declarației pe care deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) au citit-o în Parlament și prin care au cerut demisia a trei judecători din cadrul Curții Constituționale (CC), acuzându-i pe magistrați de uzurparea instituției constituționale. Proiectul a fost votat de către deputații PSRM-ȘOR. Parlamentarii din opoziție califică acțiunea drept atac asupra Curții Consituționale (CC).

Deputații Partidului Socialiștilor îi acuză pe judecătorii contituționali Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca de „uzurparea Curții Constituționale”. Declarația a fost votată de 54 de deputați din PSRM-ȘOR.

În semn de protest deputații PAS au părăsit ședința și au calificat inițiativa socialiștilor drept populism. Potrivit PAS, proiectul de hotărâre prezentat de PSRM reprezintă un atac asupra Curții Constituționale (CC).

„E fantastică, e impecabilă, doar vin să o îmbunătățesc cu un singur cuvânt și să fie modificat – „caracterul captiv al PSRM”. Vă rog să fie pus la vot”, a declarat deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Iurie Reniță.

„Ați pornit cu stângul, se calcă pe aceleași greble”, a menționat liderul Pro Moldova, Andrian Candu.

VIDEO/ Deputați PAS, după ce PSRM a înregistrat un proiect cu privire la demisia a trei judecători CC: „Inițiativa toxică a alianței PSRM-ȘOR reprezintă un atac asupra CC”

În curând, în R. Moldova, vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate. După mai multe luni de incertitudine, pe scena politică a R. Moldova urmează schimbări majore. Curtea Constituțională a constatat joi, 15 aprilie, existența circumstanțelor care să justifice dizolvarea Parlamentului de la Chișinău.

Astfel, președinta R. Moldova, Maia Sandu, urmează să dizolve Parlamentul și să anunțe data la care urmează să fie organizate alegerile parlamentare anticipate.

După Avizul emis de CC, șefa statului a anunțat că „în curând” va semna decretul de dizolvare a Parlamentului și va anunța data alegerilor parlamentare anticipate.

DETALII AICI: ULTIMA ORĂ! Vom avea alegeri parlamentare anticipate. Curtea Constituțională a constatat că există circumstanțe care să justifice dizolvarea Parlamentului