Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputatul socialist Ștefan Gațcan nu…

Deputatul socialist Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de protecție de stat

Foto: IPN

Deputatul socialist Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de protecție și pază de stat, informează Serviciul de Protecție și Pază de Stat al R. Moldova (SPPS).

Potrivit SPPS, Gațcan nu mai beneficiază de pază de stat din data de 14 decembrie 2020, la solicitarea deputatului, însă abia azi Serviciul a publicat un comunicat în acest sens.

„Precizăm că, pe data de 03 februarie 2021, Serviciul de Protecție și Pază de Stat a sesizat Procuratura Generală cu referire la aprecierea legalității acțiunilor ce au stat la baza acordării protecției domnului Gațcan. Menționăm pe această cale că SPPS a inițiat un șir de anchete de serviciu în vederea stabilirii unor acțiuni pretins ilegale admise în perioada anilor 2019-2020. Transparența și reformarea instituției în interesul cetățenilor este prioritatea noastră-cheie în următoare perioadă”, se arată într-un comunicat al SPPS.

La 27 ianuarie 2021, SPPS anunța că a derulat un proces de analiză a eficienței și funcționalității instituției și desfășoară anchete pe mai multe fapte, printre care decizia de a-i fi acordată pază de stat deputatului socialist, Ștefan Gațcan, favorizarea unor ofiţeri de protecţie și înstrăinarea terenului primit de SPPS în anul 2017 pentru construcția apartamentelor de serviciu.

În luna iulie 2020, deputații socialiști au solicitat SPPS-ului să-i asigure pază lui Ştefan Gaţcan. Conform unui comunicat emis atunci de PSRM, acesta ar fi fost amenințat de „Pro Moldova”, inclusiv cu răfuiala fizică.

La 7 iulie 2020, mai multe surse ale ZdG ne-au comunicat că deputatul Ștefan Gațcan ar fi revenit în R. Moldova. Potrivit TV8, la domiciliul acestuia din Chișinău au fost zăriți mai mulți agenți ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat, dar și automobilul cu care Gațcan a mers la Iași.