Principală  —  IMPORTANTE   —   Cum a ajuns Platon să…

Cum a ajuns Platon să fie persoana de încredere a unicului candidat independent la anticipate: „Purtăm același prenume, asta ne-a apropiat. Nu îmi achită salariu, fac voluntariat”

Foto: ZdG

Afirmă că i-a apropiat faptul că au același prenume, Veaceslav, și menționează că misiunea lui ca persoană de încredere a unicului candidatului independent din cursa pentru anticipate este să-l reprezinte la dezbateri electorale, iar totul – pe gratis. Asta spune controversatul om de afaceri Veaceslav Platon despre faptul că începând de vineri, 25 iunie, printr-o decizie a Comisiei Electorale Centrale (CEC), a fost numit persoana de încredere a candidatului independent pentru funcția de deputat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Veaceslav Valico.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, Veaceslav Platon ne-a comunicat că nu primește salariu pentru noua lui funcție și că principala lui misiune în calitate de persoană de încredere va fi să-l reprezinte pe Veaceslav Valico la dezbaterile televizate.

„În primul rând și pe el și pe mine ne cheamă Veaceslav, asta ne-a apropiat. Cine m-a propus și de unde îl cunosc – este informație privată. Ca persoană de încredere a lui Veaceslav Valico voi participa la dezbateri televizate, îl voi reprezenta. Voi participa la dezbateri pentru că el nu reușește să meargă la toate și eu îl voi ajuta. El are programul, are site, intrați și vedeți. Nu, nu, nu, nu îmi achită salariu. Eu fac cum spune președinta țării – voluntariat”, a declarat Veaceslav Platon.

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, care a fost condamnat, iar apoi achitat în dosarul fraudei bancare, este persoana de încredere a candidatului independent pentru funcția de deputat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Veaceslav Valico. O decizie în acest sens a fost aprobată vineri, 25 iunie, de către Comisia Electorală Centrală (CEC).

Despre Veaceslav Valico presa a scris că este un activist civic, care în iunie 2019 a participat la protestul democraților, înainte ca PDM să cedeze guvernarea. Atunci, Valico a ținut și un discurs de pe scena celor de la PDM, discurs în care l-a criticat pe socialistul Igor Dodon, atunci președinte al R. Moldova, cerând, alături de democrați, demisia acestuia.

La dezbaterile electorale de la TV8, întrebat din ce bani trăiește întrucât nu a indicat niciun venit în declarația de la CEC, Valico a menționat că „trăiește discret, menționând că nu are nici mașină, nici apartament și nici afaceri” și tot aici a spus că, în prezent, nu are niciun venit și că trăiești „discret și încetișor” din „economiile pe care le mai are”.

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), apoi eliberat și rejudecat, a fost achitat luni, 14 iunie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, în dosarul fraudei bancare. S-a întâmplat după ce la 1 iunie, în cadrul ședinței de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, procurora de caz Elena Ceruța a anunțat că renunță la toate capetele de acuzare aduse lui Platon, tot atunci fiind examinată și ordonanța de renunțare în acest sens.