Principală  —  IMPORTANTE   —   Veaceslav Platon - persoana de…

Veaceslav Platon – persoana de încredere a unicului candidat independent din cursa electorală pentru parlamentarele din 11 iulie

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, care a fost condamnat, iar apoi achitat în dosarul fraudei bancare, este persoana de încredere a candidatului independent pentru funcția de deputat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Veaceslav Valico. O decizie în acest sens a fost aprobată vineri, 25 iunie, de către Comisia Electorală Centrală (CEC).

Se desemnează Veaceslav Platon în calitate de persoană de încredere din partea candidatului independent, Veaceslav Valico la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021”, se menționează în hotărârea aprobată de CEC.

Într-un răspuns pentru ZdG, Veaceslav Platon a confirmat că el este persoana de încredere a lui Valico, unicul candidat independent înregistrat în cursa electorală.

Despre Veaceslav Valico presa a scris că este un activist civic, care în iunie 2019 a participat la protestul democraților, înainte ca PDM să cedeze guvernarea. Atunci, Valico a ținut și un discurs de pe scena celor de la PDM, discurs în care l-a criticat pe socialistul Igor Dodon, atunci președinte al R. Moldova, cerând, alături de democrați, demisia acestuia.

La dezbaterile electorale de la TV8, întrebat din ce bani trăiește întrucât nu a indicat niciun venit în declarația de la CEC, Valico a menționat că „trăiește discret”, menționând că „nu are nici mașină, nici apartament și nici afaceri” și tot aici a spus că, în prezent, nu are niciun venit și că trăiește „discret și încetișor” din „economiile pe care le mai are”.

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), apoi eliberat și rejudecat, a fost achitat luni, 14 iunie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, în dosarul fraudei bancare. S-a întâmplat după ce la 1 iunie, în cadrul ședinței de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, procurora de caz Elena Ceruța a anunțat că renunță la toate capetele de acuzare aduse lui Platon, tot atunci fiind examinată și ordonanța de renunțare în acest sens.