• Cel mai mare număr de oameni infectați cu COVID-19 de până acum – 1.712

  Cel mai mare număr de oameni infectați cu COVID-19 de până acum – 1.712
  de
  28 noiembrie 2020 | 18:10

  Alte 1.712  cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 28 noiembrie, în Republica Moldova, anunță Ministerul Sănătății.

  Din numărul total de cazuri, patru cazuri sunt de import (România – 1, Turcia – 1, Ucraina – 1, Italia – 1).

  Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 105.852.

  Total teste efectuate – 3.993, dintre care primar – 3.636 şi repetat – 357.

  Din numărul total de cazuri, 113 sunt lucrători medicali: medici – 39, asistenți medicali – 60, personal auxiliar – 14.

  În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3.636 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 253 sunt în stare extrem de gravă (47 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

  Totodată, 19 oameni au murit în ultimele 24 de ore din cauza consecințelor provocate de COVID-19. Printre ei este și un medic.

  Deces 2251: Bărbat de 90 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: insuficiență cardiacă, cardiomiopatie.

  Deces 2252 : Femeie de 68 de ani din r-nul Soroca. Internată la data de SR Soroca. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, insuficiență cardiacă.

  Deces 2253: Femeie de 55 de ani din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

  Deces 2254: Bărbat de 62 de ani din r-nul Florești. Internat la SR Florești. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate.

  Deces 2255: Femeie de 78 de ani din mun. Chișinău. Internată la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, insuficiență cardiacă, leucemie.

  Deces 2256: Femeie de 68 de ani din mun. Chișinău. Internată la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, cardiomiopatie mixtă.

  Deces 2257: Femeie de 73 de ani din mun. Chișinău. Internată la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: diabet zaharat, cardiomiopatie mixtă.

  Deces 2258: Bărbat de 63 de ani din mun. Chișinău. Internat la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: hipertensiune arterială, leziune renală, cardiopatie hipertensivă.

  Deces 2259: Bărbat de 76 de ani din r-nul Florești. Internat la SR Florești. Comorbidități: cașexie, anemie secundară.

  Deces 2260: Bărbat de 79 ani, din r-nul Florești. Internat la SR Florești. Comorbidități: adenom de prostată.

  Deces 2261: Bărbat de 62 de ani, din r-nul Hîncești. Internat la SR Hîncești. Comorbidități: cardiopatie ischemică, fibrilație atrială cronică, insuficiență cardiacă.

  Deces 2262: Bărbat de 70 de ani, din r-nul Rezina. Internat la SR Rezina. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate, diabet zaharat.

  Deces 2263: Bărbat de 63 de ani, din mun. Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă, nefropatie mixtă.

  Deces 2264: Bărbat de 69 de ani, din r-nul Edineț. Deces la domiciliu, refuz de spitalizare. Comorbidități: obezitate, hipertensiune arterială, obezitate.

  Deces 2265: Femeie de 75 de ani, din r-nul Ștefan Vodă. Internată la SR Ștefan Vodă. Comorbidități: cardiopatie mixtă, insuficiență cardiacă.

  Deces 2266: Bărbat de 64 de ani, din r-nul Cimișlia. Internat la SR Hîncești. Comorbidități: hipertensiune arterială.

  Deces 2267: Femeie de 62 de ani, din r-nul Taraclia. Internată la SR Taraclia. Comorbidități: insuficiență cardiacă, diabet zaharat, obezitate gr. IV.

  Deces 2268: Bărbat de 91 de ani, din mun. Chișinău. Internat la Institutul de Cardiologie. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

  Deces 2269: Cu profund regret, MSMPS anunță decesul Alexandrei Crăciun, în vârstă de 67 de ani, care a activat cu profesionalism și dedicație în calitate de medic chirurg la Spitalul Raional Soroca. Alexandra Crăciun a fost transferată pe 10 noiembrie de la Spitalul Raional Soroca la Institutul de Medicină Urgentă. Exprimăm sincere condoleanțe și compasiune familiei îndurerate și colegilor. Dumnezeu să o odihnească în pace.

  Până la ziua de azi, 54 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

  Alte  1.231  de persoane s-au vindecat. În total, 93.028 de  persoane au fost tratate de COVID-19.

  În tratament la domiciliu, cu forme ușoare de COVID-19, se află 5.197 persoane, iar 29.246 sunt sub supraveghere la domiciliu.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  După un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova, magistratul Ion Cotea constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”. Judecătorul afirmă c…
  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  Proteste la Moscova: Rusia cere „explicaţii” Ambasadei SUA

  Ambasada SUA la Moscova va trebui să dea explicaţii pentru publicarea pe site-ul său de internet a „itinerariilor” manifestaţiilor opozanţilor de sâmbătă, a anunţat Ministerul rus al Afacerilor Externe, c…
  Proteste la Moscova: Rusia cere „explicaţii” Ambasadei SUA

  Alte 635 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore. 15 persoane au decedat în urma complicațiilor

  Alte 635 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în R. Moldova. Din numărul total de cazuri, 5 sunt de import (2-Ucraina, 1-Irlanda, 1-Marea Britanie, 1-Egipt). Numărul total teste efectua…
  Alte 635 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore. 15 persoane au decedat în urma complicațiilor

  LIVE/ Proteste în sprijinul lui Navalny, în Rusia. Peste 1.600 de persoane au fost reținute

  Din Moscova şi până la Vladivostok, susținătorii lui Alexei Navalny, principalului opozant al lui Vladimir Putin, arestat în urmă cu o săptămână, la revenirea în ţară, protestează sâmbătă. Manifestațiile s-au l…
  LIVE/ Proteste în sprijinul lui Navalny, în Rusia. Peste 1.600 de persoane au fost reținute

  Cunoscutul jurnalist american Larry King a decedat

  Cunoscutul jurnalist american Larry King s-a stins din viață, din cauza complicațiilor date de COVID-19, scrie Mirror. Acesta s-a aflat internat în spital de la începutul lunii ianuarie. Decesul Larry King în…
  Cunoscutul jurnalist american Larry King a decedat

  FOTO/ Iulia Navalny a fost reținută la Moscova

  Soția opoziționistului Alexei Navalny, Iulia, a fost reținută la Moscova, în timpul protestului. Aceasta a postat pe Instagram o fotografie din duba poliției. Tot la protestul din Moscova a fost reținută Lubov…
  FOTO/ Iulia Navalny a fost reținută la Moscova