Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Vladimir Putin şi Barack Obama…

Vladimir Putin şi Barack Obama au discutat despre criza din Ucraina şi despre Transnistria – Kremlin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a discutat la telefon, vineri, cu omologul său american, Barack Obama, despre criza din Ucraina şi despre alte probleme regionale, inclusiv despre situaţia din regiunea separatistă Transnistria, informează site-ul Preşedinţiei Rusiei.

Putin i-a atras atenţia lui Obama asupra situaţiei din Ucraina, unde, potrivit liderului rus, „extremiştii comit acte de terorizare a populaţiei paşnice şi a organelor de ordine”, potrivit unui comunicat oficial al Kremlinului.

În acest context, preşedintele rus i-a propus lui Obama să ia în considerare măsuri pe care le-ar putea lua comunitatea internaţională pentru a contribui la stabilizarea situaţiei din Ucraina.

Obama şi Putin au convenit că în perioada apropiată acest subiect va fi discutat la nivelul ministerelor de Externe rus şi ucrainean.

De asemenea, preşedintele Rusiei a subliniat că trebuie să fie acordată mai multă atenţie situaţiei din Transnistria. Potrivit lui Putin, „blocada comercială şi economică” din regiunea transnistreană „contribuie la înrăutăţirea condiţiilor de viaţă a populaţiei din regiune, creează obstacole asupra liberei circulaţii şi afectează activitatea economică”.

Putin a subliniat că Rusia este pentru o soluţionare paşnică şi definitivă a problemei transnistrene şi este interesată de eficienţa formatului de negocieri 5+2.
Sursa: Mediafax.ro.