Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   PREMIERĂ: Judecătorul Ion Cazacu, al…

PREMIERĂ: Judecătorul Ion Cazacu, al treilea magistrat prins în flagrant cu mită. Și cel care a dat mită este reținut

Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie anunţă despre reţinerea în flagrant a Preşedintelui Judecătoriei raionului Glodeni, imediat după primirea mitei în sumă de 10 mii de lei de la un inculpat, anunță CNA.

Pentru această sumă, inculpatul urma a fi absolvit de pedeapsă pentru comiterea unui accident rutier în stare de ebrietate. Operaţiunea de reţinere a fost realizată de procurorii şi ofiţerii anticorupţie în incinta Judecătoriei din Glodeni.

Acţiunile de urmărire penală au fost realizate în aşa mod, încît au fost documentate atît acţiunile coruptibile ale judecătorului, cît şi ale celui care i-a oferit mita.

Actualmente, ambii suspecţi sunt reţinuţi preventiv pentru 72 de ore, mai anunță CNA.

În timpul percheziţiilor au fost ridicate şi alte mijloace băneşti – 10 500 de lei şi 5 000 de euro. provenienţa cărora urmeză să fie stabilită.

De precizat că președintele Judecătoriei Glodeni este Ion Cazacu. Acesta este doar al treilea judecător din istoria R. Moldova prins în flagrant cu mită. Primul a fost Gheorghe Popa, condamnat recent la 7 ani de închisoare. Ulterior, și Elena Roibu, de la Criuleni a ajuns pe mâna oamenilor legii.

Totodată, este pentru prima dată când și cel care a dat mita este reținut. Anterior, asemenea operațiuni erau posibile după denunțul celui care urma să dea banii.