Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Militari moldoveni ar putea efectua…

Militari moldoveni ar putea efectua manevre în Ucraina

Ucraina ar urma să organizeze în 2014 o serie de exerciţii cu participarea militarilor din SUA, Polonia, România şi R. Moldova, potrivit unui proiect de lege depus miercuri în Parlament de preşedintele interimar Oleksandr Turcinov.

Proiectul de lege, publicat pe site-ul Parlamentului de la Kiev, cere ca Legislativul ucrainean să autorizeze accesul pe teritoriul naţional pentru trupe străine în vederea desfăşurării a şapte exerciţii: „Public Order 2014″, cu participarea poliţiei militare poloneze, „Rapid Trident 2014″, cu participarea forţelor din SUA, „Safe Sky 2014″, cu aviaţia poloneză, „Sea Breeze 2014″, cu forţele americane, două exerciţii multinaţionale – „Light Avalanche-2014″ şi „Carpates-2014″ – şi, în fine, „Sud-2014″, cu participarea unităţilor de infanterie şi vânători de munte din România şi Republica Moldova.

După anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, Ucraina şi-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea faţă de prezenţa forţelor ruse în apropierea graniţelor estice, pe fondul tensiunilor separatiste proruse din estul ţării.

Sursa: Agerpres.ro.