Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   La Moscova, Paris, Roma, Mestre,…

La Moscova, Paris, Roma, Mestre, Padova şi Atena buletinele de vot s-au epuizat cu mult inainte de inchiderea urnelor

Acum cateva ore, în Federaţia Rusă, Franţa, Italia, Grecia, la principalele  secţii de vot din aceste ţări buletinele  s-au terminat cu mult înainte de expirarea timpului destinat scrutinului. „Au rămas alegători care nu şi-au putut exercita dreptul la vot”, susţin aceştia, precizând că astăzi, ca niciodată, cetăţenii R. Moldova au fost activi la alegeri.

La sugestia Comisiei Electorale Centrale, Birourile Electorale din aceste oraşe au decis să accepte votul cetăţenilor pe foi A4. Pe coala de hârtie este trecut numele concurentului electoral ales, dupa care este aplicata ştampila secţiei de votare. „Este o situaţie ieşită din comun care ar putea isca o situaţie neprevăzută de legislaţia electorală, dar am luat sugerat această excepţie pentru a calma spiritele deoarece lumea a început să se revolte”, a declarat, pentru „Adevărul”, Nicolae Gârbu, membru al CEC. De asemenea, acesta a precizat că buletinele de vot au fost epuizate şi la două secţii de votareb din Chişinău. „Probabil că a fost o prezenţă mare a studenţilor, repartizaţi la aceste secţii, din sectoarele Botanica şi Buicani„, a completat Gârbu.

Secretarul CEC, Iurie Ciocan, a declarat pentru presa acum cateva minute ca, in noile circumstante, curtea constitutionala urmeaza sa decida daca va valida sau nu voturile acordate pe foi A4.

Publicitate
Publicitate