Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   [FOTO] Ziarul de Gardă a…

[FOTO] Ziarul de Gardă a luat premiul „Drivers of Change”

Zilele trecute Ziarul de Gardă a primit premiul „Drivers of change” oferit de către „Free Press Unlimited” – o organizaţie olandeză care susţine dezvoltarea presei independente în zeci de state ale lumii.premiu 002Premiul a fost acordat în cadrul unui eveniment organizat de către „Free Press Unlimited”, după o competiţie între proiecte jurnalistice din 40 de state ale lumii. Proiectele acceptate în competiţie au beneficiat de o prezentare publică a activităţilor desfăşurate de către echipele de jurnalişti şi a succeselor acestora în domeniul mass-media. Prezentarea publică s-a desfăşurat la Istanbul, Ziarul de Gardă făcând  prezentând un screening  al investigaţiilor reportericeşti din domeniul justiţiei, dar şi al luptei în instanţe a echipei noastre din cauza multiplelor dosare deschise împotriva ZdG. Deciziile cu privire la repartizarea celor 3 premii la 3 categorii au fost luate în baza voturilor publicului şi a membrilor juriului.

Ziarul de Gardă a luat singurul premiu disponibil la categoria „Drivers of Change”, premiu care este însoţit de o sumă de 5000 de euro oferiţi ZdG pentru dezvoltarea unui proiect redacţional.

Leon Willems and Ruth Kronenburg, directorul „Free Press Unlimited”, a remarcat importanţa dezvoltării jurnalismului de investigaţie atât în statele cu tradiţii democratice, cât şi în cele aflate în tranziţie, deoarece un articol de presă care aduce în atenţia societăţii un abuz – poate motiva societatea să muncească pentru schimbări în bine.