Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Au tăcut timp de o…

Au tăcut timp de o lună, după care au declarat: „Condamnăm acţiunile şi inacţiunile fostului Procuror General”

La 23 ianuarie, la Procuratura Generală, s-a desfăşurat şedinţa de bilanţ a activităţii desfăşurate de procurori pe parcursul anului 2012. La evenimen au fost prezenţi toţi procurorii şi conducătorii subdiviziunilor Procuraturii Generale. Andrei Pântea, procurorul general interimar, a prezidat şedinţa. Întrunirea  a început cu o declaraţie a adjunctului procurorului general, Eugen Rusu, făcută din numele conducerii actuale a instituţiei, prin care a fost exprimată poziţia vizavi de tragicul incident de acum o lună din „Pădurea Domnească”.

„Noi am aflat despre cele întâmplate la vânătoarea ilegală din mijloacele mass-media şi am fost indignaţi de cele comise, în special, de faptul tăinuirii cazului. Atunci ne-am întrebat, de ce nu am aflat despre cele întîmplate de la fostul Procuror General, care după vănătoare s-a aflat la serviciu până pe data de 2 ianuarie. Noi, actuala conducere a Procuraturii Generale, condamnăm acţiunile  şi inacţiunile fostului Procuror General, dar şi ale celorlalţi participanţi la vînătoarea din „Pădurea Domnească”. Cele săvârşite reprezintă o pată neagră şi murdară pentru întreg colectivul Procuraturii, pe care trebuie să o „spălăm” prin fapte concrete, care ar scoate la suprafaţă adevărul despre acel caz, ar da un răspuns clar opiniei publice.  Pe această cale dorim să exprimăm condoleanţe familiei îndoliate a celui care a fost Sorin Paciu”.

În comunicatul de presă al PG se spune: „Colectivul Procuraturii şi-a manifestat îngrijorarea pentru imaginea care a avut de suferit în cel mai grav mod după acest tragic incident şi şi-a asumat deplina responsablitate pentru a demonstra că sunt capabili să recîştige încrederea cătăţeanului”, dar nu se precizează din ce cauză, timp de o lună, nimeni, din cadrul instituţiei, nu a reacţionat la odioasa crimă.

Publicitate
Publicitate