Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   America va sprijini efortul de…

America va sprijini efortul de modernizare al R. Moldova, reglementarea transnistreană și evoluțiile regionale

Prim-ministrul Iurie Leancă s-a întâlnit cu Adjunctul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland. Oficialii au discutat despre relațiile bilaterale, sprijinul american în efortul de modernizare al R. Moldova, reglementarea transnistreană și evoluțiile regionale.

Premierul a menționat că vizita Victoriei Nuland se înscrie perfect în Dialogul Strategic dintre SUA și R. Moldova, pe care l-a lansat la începutul lunii martie, la Washington, împreună cu Secretarul de Stat american, John Kerry.

Iurie Leancă a subliniat rolul parteneriatului moldo-american în dezvoltarea R. Moldova, menționând și recenta vizită a Ambasadorul Carlos Pascual, coordonator pentru securitate energetică a Departamentului de Stat SUA, sectorul energetic fiind unul dintre elementele-cheie ale Dialogului Strategic.


Părțile au abordat și aspecte ce vizează asistența din partea Guvernului american de care urmează să beneficieze țara noastră pentru proiecte de modernizare, inclusiv pentru a face frontiera R. Moldova mai transparentă și mai eficientă.

La întrevedere au luat parte viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean.

Asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a fost însoțită de adjunctul asistentului secretarului Apărării al SUA, Evelyn Farkas, directorul pentru politici, planificare şi parteneriat în cadrul Comandamentului Forţelor SUA din Europa, generalul-maior Randy Kee, și Ambasadorul SUA în R. Moldova, William H.Moser.

Sursa foto: facebook/U.S. Embassy Moldova.