Meteorologii au emis cod galben de ploi însoțite de descărcări electrice și grindină

Meteorologii au emis cod galben de schimbare bruscă a vremii care va fi valabil pe tot teritoriul țării. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de stat în perioada 22-23 iunie vor cădea averse însoțite de descărcări electrice.

Izolat ploile vor fi însoțite de grindină și intensificări ale vântului, iar temperatura aerului ziua va scădea până la 15-20°C.

În legătură cu această avertizare, pe unele râuri mici și în locurile joase, hidrologii prognozează: creșterea locală a nivelului apei cu 0,2-0,5 m și formarea scurgerilor intensive pe pantee cu risc de inundații locale.

Agenții economici, în subordinea cărora se află bazine acvatice, sunt îndemnați să monitorizeze starea barajelor și a digurilor de protecție pentru a evita producerea inundațiilor. În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze numărul unic de urgență 112.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *