Concert Coral la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”

La 31 octombrie, începând cu ora 18:30, Capela Corală Academică „Doina”, pregătită de tânărul dirijor Mihai Mihalaș, va susține un concert pe scena Filarmonicii Naționale (Sala Mică).

Colectivul artistic va oferi publicului un regal muzical, interpretând mai multe lucrări emblematice semnate de compozitori autohtoni. Evenimentul este dedicat explorării și promovării identității culturale din R. Moldova.

Capela Corală Academică „Doina”, director artistic și prim-dirijor Ilona Stepan, este nelipsită de pe scena Filarmonicii Naționale încă de la înființare, interpretând de fiecare dată lucrări inedite și în premieră.

La concertul din 31 octombrie, vor cânta:

1. Ștefan Neaga – „Du-te, du-te dorule”, aranjament coral V.Minin
2. Vasile Zagorschi – „Seară de vară”
3. Vasile Zagorschi – „Improvizație moldavă”
4. Vasile Zagorschi – „Arde Pământul”
5. Gheorghe Mustea – „Lumineze stelele”
6. Gheorghe Mustea – „Basarabenilor”
7. Ion Macovei – „În zori”
8. Ion Macovei – „La streșina casei mele”
9. Teodor Zgureanu – „Reminiscență”
10. Teodor Zgureanu – „Vestitorul de furtună”
11. Teodor Zgureanu – Suita corală „Cine n-are dor de luncă”

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *