Principală  —  RECOMANDAT   —   Încarcă bateria unei redacții cu…

Încarcă bateria unei redacții cu 2% din taxele tale

Dragi urmăritori ai ZdG. E primăvară și trebuie iar să depunem declarația la fisc. Deja al 7-lea an, fiecare persoană care depune declarația poate redirecționa 2% din taxele deja plătite pentru o organizație neguvernamentală din R. Moldova. În această listă ne regăsim și noi, jurnaliștii de investigație, prin Asociația Media-Guard, ONG-ul partener al ZdG.

Ziarul de Gardă servește interesul public de peste 18 ani, fără să beneficieze de suport bugetar, dar și fără a accepta bani politici. ZdG refuză publicitatea de la entități corupte, pentru ca asta să nu-i afecteze bunul nume și încrederea comunității. Căutăm în permanență granturi, donații de la instituții integre, acordăm servicii, dar cu greu acoperim 70% din necesitățile redacției.

Știm că e o perioadă dificilă, care-i afectează pe toți cetățenii, dar noi trebuie să ne continuăm drumul și să facem investigații bune în continuare. Dacă oamenii ne-ar direcționa 2% din taxele lor, asta ar însemna că ei nu pierd nimic, căci taxele sunt deja plătite, iar noi am câștiga încredere în forțele proprii și în forțele comunității. 

Asociația Media-Guard a beneficiat în ultimii 5 ani de o susținere constantă din partea unui șir de contribuabili. În anul 2022 Media-Guard a acumulat din desemnarea procentuală 46324 lei, fiind ONG-ul de media care a primit cea mai mare susținere din partea contribuabililor. Cu ajutorul acestor sume colegii au făcut materiale despre proprietarii mass-media controlate politic, despre evaziunile fiscale, despre corupție. Aici puteți vedea o parte din munca noastră.

Vă încurajăm să redirecționați și în această primăvară (până pe 2 mai) cele 2% din impozitul pe venit către Media-Guard. Treceți codul fiscal al organizației noastre –  1010620003744 (Asociația Media-Guard, parteneră ZdG), în căsuța M1 (secțiunea V, facultativă) din Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit – formularul CET 18. Transmiteți și altora, ca să reușim mai multe împreună. 

Vă mulțumim!