Principală  —  Advertoriale   —   Investiții imobiliare în Brașov: Motive…

Investiții imobiliare în Brașov: Motive pentru a alege acest oraș

Dacă ești în căutarea unei investiții în România, îți recomandăm să atragi atenția la ofertele imobiliare din Brașov. Echipa Romanescu&Co a fost într-o vizită de lucru acolo, unde împreună cu partenerii locali, au vizionat mai multe șantiere de construcții, interesante din punct de vedere a investiției sau a traiului. De ce Brașov? Ne explică în continuare Victor Romanescu, team-leader-ul echipei. Acesta enumeră argumentele pentru care a ales acest oraș.

„Apartamentele în Brașov continuă să se scumpească. Potrivit portalului imobiliare.ro, scumpirile vin în contextul unei cereri în creștere și a unei oferte destul de restrânse. Interesul pentru Brașov este crescut datorită proximității față de arcul montan românesc, infrastructura în continuă dezvoltare (Aeroportul nou, transportul public verde), nucleul istoric urban foarte bine conservat, etc. Datele furnizate de imobiliare.ro arată că aproape 10.200 de potențiali cumpărători și-au arătat interesul pentru apartamentele vechi și noi din Brașov în lunile iulie-septembrie 2023. Numărul acestora a crescut cu 11% față de 2022. Cei peste 10.000 de potențiali cumpărători interesați de proprietățile din Brașov au avut de ales din circa 1.100 de apartamente în intervalul iulie-septembrie, ceea ce înseamnă aproximativ 10 clienți pentru un obiect. În 2019, spre exemplu, numărul apartamentelor scoase la vânzare pe piața locală depășea pragul de 1.500 de unități.

Închirierea. Apartamentele în Brașov se dau în chirie foarte bine în regim hotelier sau pe termen lung. În oraș se află Universitatea Transilvania, care are cca 20 000 studenți, iar potrivit datelor statistice pentru 2023, în județul Brașov s-au cazat cca 1,2 milioane de turiști. La fel, Brașovul reprezintă un magnet pentru regiunile limitrofe în materie de forță de muncă datorită numărului mare de companii care și-au deschis produceri și reprezentanțe acolo. Conform datelor statistice, sunt cca 145 000 angajați oficial în județul Brașov, iar unele firme din top 10 au câte 5000 de persoane angajate fiecare.

Dezvoltare continuă. Brașovul atrage multe fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii sociale. Potrivit economedia.ro, bugetul local din Brașov pentru 2023 avea cele mai mari sume atrase vreodată din fonduri europene. Printre proiectele cu finanțare europeană nerambursabilă, aflate în derulare în 2023, se află și construirea a șase grădinițe și patru creșe, amplasarea stațiilor de încărcare pentru mașini electrice, extinderea sistemului de management informatizat al sistemului de transport public, reabilitarea și modernizarea mai multor școli, dar și construirea primului parc fotovoltaic din Brașov.

Am făcut o selecție de blocuri care ne-au trezit interes și te invităm să le descoperi accesând www.romanescu.md

Mai jos puteți vizualiza proiectele imobiliare dar și face cunoștință cu aspectul acestora.

* Acesta este un articol publicitar (P). Textul a fost formulat de compania care a plasat anunțul.