Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Zeci de reporteri de investigaţie…

Zeci de reporteri de investigaţie europeni – la Chişinău

Mâine la Chişinău încep Zilele Jurnalismului de Investigaţie din Europa de Sud-Est, ediţia a III-a. Este deja o tradiţie SEEMO (Organizaţia Media pentru Europa de Sud-Est) de a întruni anual jurnaliştii de investigaţie în diverse capitale ale Europei de Sud-Est.

De data aceasta la Chişinău vor sosi peste 40 de jurnalişti străini, care vor coopera n cadrul evenimentului cu alte câteva zeci de jurnalişti din R.Moldova.

Jurnaliştii vor disciuta despre tehnologiile şi tehnicile avansate de investigaţie jurnalistică, folosite împotriva corupţiei şi crimei organizate, dar şi despre abordarea jurnalismului de investigaţie în redacţiile moderne – decizii editoriale necesare, subiecte necesare şi modul de programare a acestora.

La eveniment iau parte jurnalişti notorii din Marea Britanie, România, Suedia, Olanda, Ungaria, Slovenia, Turcia, Olanda, Georgia, Cehia, Austria, Bulgaria şi desigur din Republica Moldova.

La evenimentul de lansare va participa premierul Filat, preşedintele EBU (Uniunea Europeanp a Televiziunilor), reprezentanţi ai diferitor organizaţii media europene şi din R.Moldova.

Jurnaliştii înregistraţi la eveniment, la fel ca şi cei care doresc să relateze despre aceste activităţi, sunt aşteptaţi miercuri la Hotel Codru, începând cu ora 18.00.

Evenimentul este organizat de SEEMO (Organizaţia Media pentru Europa de Sud-Est) cu suportul ADC (Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare), în cooperare cu CIRCOM (Asociaţia Europeană a Televiziunilor Regionale) şi Ziarul de Gardă