Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ULTIMA ORĂ! Candidata lui Șor…

ULTIMA ORĂ! Candidata lui Șor eliminată din cursa electorală

facebook.com/inna_popenco

Inna Popenco a fost eliminată din campania electorală. Decizia a fost luată acum câteva clipe de magistrațiii Curții de Apel Chișinău. Candidata partidului „Partidul Șor” a declarat că va ataca decizia la Curtea Supremă de Justiție.

Inna Popenco a calificat decizia drept o „represie în adresa sa”, iar învinuirea adusă, una „inventată”.

Marina Tauber, președinta Federației de Tenis din R. Moldova,  a declarat că este vorba despre o „comandă politică”, deoarece ultimele sondaje ar arăta o creștere în rating a candidatei partidului „Partidul Șor”.

„CEC a constatat că dna Inna Popenco a accesat fonduri nedeclarate la acțiunea din 18 octombrie. La fel din materiale, mai concret din contestația nemijlocită a dnei Inna Popenco s-a constatat și faptul că dnei a beneficiat și de susținerea AO „Pentru Orhei”. La fel au fost invocate și acțiunile de corupere a alegătorilor sub aspect civil care a și adus la înaintarea acestei cereri în instanța de judecată. În principiu, Comisia nu face politică, doar constată acele circumstanțe care se invocă, fie de concurenții electorali, fie de organele de drept.  Din acele date prezentate nouă se vede clar că dna Inna Popenco împarte carduri de discount care pe verso conțineau simbolul electoral al candidatei,ia rîn local erau prezente afișaje cu simbolica electorală a dnei, cu mențiunea că în curând vor fi deschise magazine sociale, care deja sunt active la Orhei.”, a declarat Maxim Lebedinschi, membru CEC.

Avocații Innei Popenco au declarat că decizia nu are la bază argumente, iar aceasta nu a împărțit locuitorilor carduri discount pentru magazine sociale.

La 20 octombrie, Comi­sia Elec­to­rală Cen­trală a soli­citat Cur­ții de Apel Chi­și­nău să se pro­nunțe pe mar­gi­nea par­ti­ci­pă­rii în scru­tin a can­di­da­tei Inna Popenco, repre­zen­tanta Par­ti­du­lui Șor.

Soli­ci­ta­rea este făcută în con­di­ți­ile art. 69 alin. (4) din Codul elec­to­ral, cerând Cur­ții de Apel de Chi­și­nău exa­mi­na­rea anu­lă­rii hotă­rârii CEC nr. 303 din 26.09.2016 „Cu pri­vire la înre­gis­tra­rea Innei Popenco în cali­tate de can­di­dat la fun­cţia de Pre­șe­dinte al R. Mol­dova, desem­nat de către Miș­ca­rea Social-Politică „Rav­no­pra­vie”, a sim­bo­lu­lui elec­to­ral şi con­fir­ma­rea repre­zen­tan­tu­lui cu drept de vot con­sul­ta­tiv în Comi­sia Elec­to­rală Cen­trală şi a per­soa­nei res­pon­sa­bile de finanţe (trez­o­ri­e­rul)”.

Deci­zia vine în con­tex­tul exa­mi­nă­rii con­tes­ta­ției depuse la CEC de către con­cu­ren­tul elec­to­ral, Sil­via Radu, care relevă că Inna Popenco, con­cu­ren­tul elec­to­ral desem­nat de Miș­ca­rea Social-Politică „Rav­no­pra­vie” a folo­sit, în cadrul cam­pa­niei elec­to­rale pen­tru ale­ge­rile Pre­șe­din­te­lui Repu­bli­cii Mol­dova din 30 octom­brie 2016, mij­loace bănești nede­cla­rate.