Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Țările Grupului Vîșegrad susțin parcursul…

Țările Grupului Vîșegrad susțin parcursul european al Molodvei

Președintele Parlamentului Andrian Candu a discutat în cadrul unei întrevederi cu Viceminiștrii Afacerilor Externe ai țărilor Grupului Vîșegrad – Polonia, Republica Cehă, Slovacia şi Ungaria, mai numit și V4, despre agenda europeană a R. Moldova, implementarea reformelor și evoluțiile politice din țară.

„Integrarea europeană este șansa noastră de modernizare și dezvoltare a țării. Chiar dacă unele reforme sunt dureroase pentru cetățeni, în timp, acestea vor da rezultate și vor contribui la creșterea nivelului de trai al populației”, a menționat președintele Parlamentului.

Andrian Candu a subliniat că autoritățile își propun să implementeze în mod calitativ agenda de reforme pentru a apropia R. Moldova de Uniunea Europeană. În acest sens, Spicherul a menționat necesitatea preluării bunelor practici și expertizei de la țările Grupului Vîșegrad, în special la capitolul ce se referă la implementarea prevederilor Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător.

Viceminiștrii Afacerilor Externe ai țărilor Grupului Vîșegrad au salutat dorința R. Moldova de a continua parcursul european. Oficialii europeni au declarat că țările Grupului Vîșegrad vor continua să sprijine R. Moldova în realizarea tuturor reformelor.