Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția democraților la inițiativa liberalilor…

Reacția democraților la inițiativa liberalilor de a-l suspenda din funcție pe Igor Dodon

Dumitru Diacov, deputat PD, susține că anul 2017 a început destul de „vesel”.

„Am văzut că anul a început vesel. Este prima zi de lucru și de dimineață Dodon ne-a trimis solicitarea de rechemare a Ambasadorul R. Moldova în România, iar peste jumătate de oră a ieșit și Ghimpu și a bucurat poporul cu inițierea procedurii de suspendare din funcție a lui Dodon”, a menționat Diacov.

Deputatul s-a arătat nemulțumit de argumentele lui Ghimpu de a-l suspenda din funcție pe Dodon. „Pe parcursul conferinței de presă, dl Ghimpu a menționat că vrea unirea cu România, iar Dodon ar fi o piedică, de aceea a venit și cu această inițiativă. Vom discuta cu dl Ghimpu, pentru că este partenerul nostru de coaliție și vrem să vedem cu ce argumente vine, însă, procedura de suspendare, după două săptămâni de lucru, nu arată convingător”, a opinat Diacov.

Totodată, acesta a menționat că este nevoie de o colaborare strânsă între cei de la guvernare, pentru a asigura dezvoltarea R. Moldova. „În aceste condiții, ținând cont de realitățile care ne înconjoară, vom încerca să-i convingem pe Dodon și pe Ghimpu să lucreze pentru binele patriei”, a conchis Diacov.

Ulterior, reprezentanții Partidului Democrat au venit cu un comunicat de presă în care susțin că vor discuta cu deputații PL. „Dacă există elemente care induc riscul unei posibile încălcări ale legii fundamentale, PD ar putea semna un demers către Curtea Constituțională, așa cum prevede legea în astfel de situații, prin care să cerem opinia în ceea ce privește o eventuală încălcare a Constituției. În funcție de răspunsul Curții Constituționale, vom decide acțiunile de mai departe împreună cu colegii de Coaliție”, susțin democrații.

Cu o reacție la inițiativa liberalilor a venit și președinție: „Calificăm declarațiile domnului Mihai Ghimpu drept declarații cu iz, mai curând, electoral decât politic. Le considerăm o tentativă de a-și reabilita raitingul politic minor la care a ajuns de-a lungul anilor de pe urma unor actiuni contrare așteptărilor cetățenilor și propriilor alegători.

Cît privește inițiativa de organizare a referendumului republican privind destituirea președintelui Igor Dodon din funcția de șef al statului, îi răspundem d-lui Ghimpu și tutulor din actuala guvernare, că președintele Igor Dodon este oricînd gata să se prezinte pentru judecata politică în fața cetățenilor. Noi suntem siguri, că majoritatea absolută a cetățenilor țării vor susține poziția președintelui Igor Dodon și cetățenii, o dată în plus, vor da o lecție politică aspră actualei guvernări și tuturor exponenților acesteia, inclusiv lui Ghimpu”, susține Ion Ceban, purtător de cuvânt a lui Igor Dodon.