Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) Oazu Nantoi despre greșelile…

(VIDEO) Oazu Nantoi despre greșelile președintelui Dodon și despre vizita acestuia la Moscova

Deşi a promis public la învestirea sa în funcție, pe 23 decembrie, că va fi „preşedintele tuturor”, Dodon nu a făcut în perioada de după învestire decât să cânte în struna sentimentală a Moscovei. Opinia aparține analistului politic Oazu Nantoi. 

Sursa Video: www.ZdG.md

Analistul politic, Oazu NAntoi, consideră că poziția președintelui Igor Dodon nu este ceva nou. Acesta ar fi venit la putere și reprezintă acea mentalitate de sclav sovietic, care nu dorește libertatea și care nu înțelege pentru ce îi trebuiește lui statul Republica Moldova.

”Dodon nu a făcut în perioada de după învestire decât să cânte în struna sentimentală a Moscovei: a eliminat limba română de pe site-ul Președinției, l-a demis prin decret pe „pro-NATO”-istul de la Apărare, Anatol Șalaru, i-a retras cetățenia ex-președintelui României, Traian Băsescu, a dat jos drapelul UE de la Președinție, a avertizat americanii că închide Centrul NATO la Chișinău, că va federaliza R. Moldova, după care a mers la Tighina, s-a închinat „președintelui” rmn, Vadim Krasnoselski, și l-a asigurat că nu va cere retragerea munițiilor și trupelor ruse din Transnistria.

(…) După ce Dodon l-a felicitat pe Crasnoselischii, care, conform art. 2 din Constituția R.Moldova, a comis crima uzurpării puterii de stat, cea mai gravă crimă. Și după ce Dodon vorbește despre faptul că acel conflict (din 1992 n.r.) este intern, iar persoane de alt de mine am provocat acel conflict, mi-am adus aminte că în 2001, Voronin, care este tatăl spiritual al lui Dodon a mers la Tiraspol și a semnat cinci documente cu un conținut antistatal. Iată semnătura criminalului de stat Igor Smirnov și iată semnătura președintelui R.M. Iată și angajamentul, conform căruia R.Moldova s-a angajat să plătească recompensă pentru daunele aduse în cadrul agresiunii RM împotriva transnistriei în anul 1992.
(…) Irina Vlah și Igor Dodon au fost implicați direct în organizarea așa-zisului referendum din 2 februarie 2014, referendum ilegal. Dacă R.Moldova ar fi fost un stat care se respectă, ambii trebuia să răspundă în fața legii. Or, acum ambii vor pleca în componența delegației oficiale a R.Moldova ca să pupe mâna țarului rus.
(…) Pe lângă faptul că Dodon a fost promovat de domnul Plahatniuc în funcția de președinte al R.M., domnul Dodon, într-o manieră obraznică, demonstrativă, se poziționează în calitate de agent de influență a Federației Ruse, care a atacat mișelește R.M. în 1992, care a atacat și a conservat conflicte în Georgia, în Karabah, care a atacat, în 2008, Georgia, care a anexat ilegal Crimeea și a atacat Ucraina. Și iată domnul Dodon, care este șeful statului și ne reprezintă, merge la Moscova, având în spate promisiunea de a federaliza RM”, a declarat pentru Ziarul de Gardă Oazu Nantoi.