Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   "Exportul de gaz românesc spre…

„Exportul de gaz românesc spre R. Moldova, o victorie pentru cetățeni”

Președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu R. Moldova, Andi Cristea, a afirmat miercuri că exportul de gaz românesc spre Republica Moldova este o victorie pentru cetățeni, crescând securitatea energetică peste Prut. Declarația lui Cristea vine în contextul demarării exportului de gaze din România spre Republica Moldova prin conducta Iași-Ungheni.

„Exportul de gaz românesc spre R. Moldova este o victorie pentru oamenii de peste Prut, pentru că securitatea lor energetică crește. Prin scăderea dependenței față de Federația Rusă, într-un context geopolitic complicat, s-a reușit și o victorie geopolitică de moment. Victoria cu adevărat importantă ține, însă, de continuarea reformelor pro-europene de către Guvernul de la Chișinău, calea europeană fiind singura viabilă pentru asigurarea stabilității, prosperității și securității”, a declarat europarlamentarul PSD, menționând raportat la proiectul de gazoduct că este „importantă în continuare finalizarea căii de aprovizionare spre Chișinau”.

Social-democratul a subliniat că „acest proiect marchează încă o promisiune cheie respectată de cabinetul Ponta, la șapte luni de la inaugurarea făcută de premierul român și de fostul premier Leancă, cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova. România și stânga românească dovedesc continuitate în sprijinirea R. Moldova”.