Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Magistrați, numiți la conducerea judecătoriilor…

Magistrați, numiți la conducerea judecătoriilor nou-create, respinși de Dodon

Mai mulți președinți și vicepreședinți ai instanțelor de judecată create după optimizarea hărții judecătorești, au fost respinși de către șeful statului Igor Dodon. Candidaturile desemnate de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) „nu au obținut încrederea și susținerea președintelui”, susține Maxim Lebedinschi, consilierul în domeniul juridic al lui Igor Dodon.

UPDATE: Contactat de ZdG, Maxim Lebedinschi a declarat că lista judecătorilor respinși de Igor Dodon va fi făcută publică în până la sfârșitul zilei.

„În ultima perioadă în adresa Preşedintelui Republicii au fost înaintate mai multe demersuri din partea Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la promovarea în funcții de preşedinte şi vicepreședinte a instanțelor judecătorești create în baza reformei judecătorești. În urma şedinței de lucru (cel puțin jumătate din dosarele înaintate) nu au obținut încrederea şi susținerea din partea Preşedintelui Republicii. Detalii vor urma…”, scrie Maxim Lebedinschi pe pagina sa de Facebook, fără a preciza cine sunt judecătorii respinși.

După anunțul Președinției, fostul ministru al Justiției, Oleg Efrim, a reaționat printr-un mesaj și a scris că va urmări subiectul.

„Mă tem că nu încredere trebuie să oferiți, ci să vedeți dacă aveți motive legale de a nu da curs solicitării de investire din partea organului de autoadministrare judecătorească”, a declarat Oleg Efrim.

CSM a înaintat anterior mai multe propuneri șefului statului de numire în funcție a președinților și vicepreședinților de instanțe judecătorești.