Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   (VIDEO) Azi, la Chișinău, se…

(VIDEO) Azi, la Chișinău, se desfășoară Festivalul Tineretului

Astăzi, 12 august,  pe strada pietonală din Chișinău se desfășoară Festivalul Tineretului.  În cadrul evenimentului  sunt  organizate mai multe târguri, panele de discuție și concursuri. 

„Reprezint Alianța Studenților din R. Moldova. Preconizăm să adunăm mai mulți membri în Alianța noastră și de asta sunt aici. Suntem prima organizație studențească din Moldova, avem mai mult de 60 de evenimente organizate. Azi pot veni mai mulți tineri să afle cu ce ne ocupăm noi, despre interesele și drepturile studenților”, spune Doina Șeptelici.

Altă tânără, Doina Mostovei, crede că evenimentul de azi reprezintă o oportunitate bună pentru tineri de a interacționa. „Suntem din partea Institutului de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” și promovăm oportunități pentru tineri și pentru organizații. Sunt mai multe organizații, proiecte, care desfășoară o serie de traininguri și schimburi de care tinerii din Moldova, din păcate, nu știu. Noi încercăm să le promovăm pe acestea astfel ca tinerii să poată participa și să se dezvolte”, afirmă Doina.

La festival sunt prezenți și reprezentanți ai universităților din Iași. „Suntem studenții basarabeni la Iași. Experiența de student la Iași e diferită pentru că ești într-un mediu nou, cunoști oameni noi, studiile diferă și cred că te maturizează, te pregătește de viață. Acest eveniment este o oportunitate de a discuta cu tinerii despre aceste lucruri, tinerii se interesează, vor să studieze peste hotare mai mult decât să studieze aici”, spune Corina Cibotăreanu.

Evenimentul va culmina cu un festival muzical cu începere de la ora 19.00.

Sursa Video: www.ZdG.md

 

IMG_6355 IMG_6362 IMG_6367 IMG_6369 IMG_6371 IMG_6372