Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Expoziția „Ion Creangă și lumea…

Expoziția „Ion Creangă și lumea personajelor sale”

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău continuă seria expozițiilor itinerante, inițiată în 2012. În această serie se înscrie și expoziția „Ion Creangă și lumea personajelor sale” organizată în colaborare cu Biblioteca Națională a R. Moldova și Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” Chișinău.

expozitie-Ion-Creanga-centrul-ChisinauluiVernisajul expoziției va avea loc pe data de 23 octombrie a.c., ora 14.00, la Galeria MoldoFacciatta a Bibliotecii Națională a R. Moldova.

Expoziția, dedicată marelui scriitor român și personajelor din lumea basmelor, a poveștilor și povestirilor sale, conţine fotografii, date biografice, fragmente din operă, aprecieri ale criticilor literari, precum și cele mai reușite reprezentări grafice ale personajelor realizate de-a lungul timpului.

Menționăm că, expozițiile itinerante fac parte dintr-un program mai amplu declanşat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău pentru cunoașterea și promovarea valorilor culturii române.