Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Curtea de Apel amână din…

Curtea de Apel amână din nou dosarul Papuc și Botnari

Curtea de Apel Chişinău amână din nou dosarul fostului ministru de Interne, Gheorghe Papuc şi a fostului comisar general,Vladimir Botnari, învinuiţi de procurori de neglijenţă în serviciu în timpul evenimentelor din aprilie 2009.

De această dată, ședinţa a fost amânată pe motiv că a decedat tatăl unui judecător din complet. Informația a fost oferită pentru ZdG de Mihai Murzac, avocatul lui Gheorghe Papuc. Este deja pentru a patra oară când ședința pe acest dosar se amână, în majoritatea cazurilor din cauza magistraților. De precizat că, astăzi, la proces, s-au prezentat atât Gheorghe Papuc cât și Vladimir Botnari. Data următoarei ședințe încă nu a fost anunțată.

Precizăm că, Gheorghe Papuc şi Vladimir Botnari sunt acuzaţi de neglijenţă în serviciu în timpul evenimentelor din aprilie 2009. Procurorii cer doi ani de închisoare pentru Vladimir Botnari şi trei ani pentru Gheorghe Papuc, în ambele cazuri cu interdicţia de a ocupa funcţii pe o perioadă de 5 ani.

Prima instanţă i-a achitat pe cei doi, dar procurorii au atacat sentinţa. Dosarele celor doi au fost remise în judecată, în luna iunie a anului 2010, iar ancheta durează de mai bine de trei ani.