Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Arestaţi pentru divorţuri şi căsătorii…

Arestaţi pentru divorţuri şi căsătorii moldo-americane

Doi cetăţeni moldoveni şi doi americani au pus la cale un scenariu demn de filmele de la Hollywood, chiar pe tărâm american. Ei au înregistrat 2 căsătorii ilegale şi sunt acum acuzaţi de încălcarea legislaţiei americane şi riscă să fie deportaţi pentru fraudă.

Presa americană scrie că Marin Limbas şi Ludmila Băcioi, originari din R. Moldova au ajuns în SUA cu vize temporare de lucru. Ulterior, aceştia au făcut cunoştinţă cu Christopher K. Seal şi Surina Christine Seal, doi cetăţeni americani. Americanii au divorţat între ei în 2007, iar în martie 2009, Ludmila Băcioi s-a căsătorit cu Christopher K. Seal iar Surina Christine Seal s-a căsătorit cu Marin Limbas în decembrie acelaşi an.

Tot acest „scenariu” a fost pus la cale de cei patru doar pentru ca cetăţenii moldoveni să poată rămâne legal în SUA. Autorităţile americane au descoperit că de fapt, moldovenii Marin şi Ludmila formau un cuplu deşi erau căsătoriţi cu alţi doi cetăţeni americani, care la rândul lor, în viaţa reală locuiau împreună. Anchetatorii au demostrat că moldovenii s-au căsătorit şi în R. Moldova, postând în acest sens fotografii pe Facebook de la ceremonie.

Pe 19 mai, compatrioţii noştri au ajuns pe mâna justiţiei americane. Ei au recunoscut că au fost căsătoriţi fictiv cu cetăţenii americani, iar aceştia la rândul lor au admis că au recurs la acest pas pentru a le face o favoare prietenilor lor moldoveni. Marin şi Ludmila au primit ordin să fie deportaţi în R. Moldova. Cuplul american va apărea în faţa justiţiei în luna septembrie.

V.M.