Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Andreeva cere o nouă bază…

Andreeva cere o nouă bază militară rusă în Transistria

„Consider că Federaţia Rusă trebuie să aducă o bază militară în Transnistria. În baza unor condiţii de reciprocitate,” a declarat Galina Andreeva, lideră a comitetului de grevă al femeilor  din  Transnistria întro conferinţă recentă de presă.

Ea consideră că această armată este necesară pentru siguranţa cetăţenilor Rusiei din Transnistria. Ea a explicat că această cerere a ei vina ca răspuns la extinderea forţelor NATO în România. Ea a mai declarat că la Chişinău ar fi necesar un referendum, care ar răspunde la următoarea întrebare: Vor cetăţenii R.Moldova să se unească cu România, Transnistria sau cu Rusia?

Ea a indicat asupra superiorităţii Transnistriei prin faptul că au un preşedinte de mai mulţi ani, pe când R.Moldova nu are un preşedinte.

Ea consideră că unitatea Moldovei cu Transnistria este imposibilă, deoarece copiii din Transnistria îşi fac studiile în Rusia şi Ucraina, pe când cei din Moldova – în România. Ea l-a lăudat pe Ion Suruceanu pentru că merge în Transistria şi le cântă cântece. „Veniţi la noi, cântaţi-vă cântecele, le vom asculta cu plăcere. Suntem bucuroşi să îl întâmpinăm pe Ion Surucueanu şi pe alţi artişti.”

Galina Andreeva este decorată cu „crucea uniunii cazacilor Rusiei pentru apărarea Transnistriei”.