[VIDEO] Elevi care vor reprezenta R.Moldova la concursul internațional INTEL ISEF, la Los Angeles


Dumitru Savva, elev în clasa a XI-a la Liceul „Orizont” Durlești.

Diana Marusic, elevă în clasa a X-a, la Liceul Teoretic „Ion Creangă”.

Anastasia Jeleznîi și Dimitrie Gînju, elevi la Liceul Teoretic „Mihai Marinciuc” și, respectiv, la Liceul Teoretic „Dante Alighieri”.

Concursul național de știință și inginerie „Mold SEF-2014” a fost organizat în perioada 22-23 februarie curent la inițiativa Ministerului Educației, în colaborare cu Corporația Intel, reprezentanța din Kiev, Ucraina și Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC.

Intel ISEF este cel mai mare concurs școlar de știință și inginerie, cu o istorie de peste o jumătate de secol, la care participă mai mult de 1,500 de elevi din peste 70 de țări și are un fond de premii și burse de peste 3 milioane de dolari. R.Moldova va participa pentru a doua oară la cea mai mare competiție școlară de proiecte științifice din lume.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *