Principală  —  Ştiri   —   VIDEO/ Ședința Guvernului: Un nou…

VIDEO Ședința Guvernului: Un nou secretar de stat la MAE, 1,6 miliarde de lei pentru drumuri, aprobarea unui memorandum moldo-român

Foto: Guvernul R. Moldova/ Facebook

Membrii Executivului se întrunesc miercuri, 7 februarie, în ședință. Pe ordinea de zi, în atenția miniștrilor, sunt 14 subiecte. Reprezentanții Ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) vor prezenta programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier (circa 1,6 miliarde) pentru drumurile publice naționale pe anul 2024.

UPDATE 10:30 La cererea ministrului Afacerilor Interne Adrian Efros, în subordinea MAE au fost transmise, cu titlu gratuit, trei clădiri din Taraclia, care aparțin Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Bunurile imobile vor fi distribuite în gestiunea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF).

UPDATE 10:25 Guvernul Recean a aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului interinstituțional de supervizare – „organ colegial creat în vederea asigurării cadrului general de cooperare în domeniul implementării în R. Moldova a măsurilor restrictive internaționale și a introducerii, din propria inițiativă, de către R. Moldova, a unor astfel de măsuri”. Consiliul va fi prezidat de premierul Dorin Recean.

UPDATE 10:20 Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier (circa 1,6 miliarde de lei) pentru drumurile publice naționale pe anul 2024, prezentat de secretara de stat de la MIDR, a fost aprobat de miniștri.

UPDATE 10:15 Ministrul Energiei Victor Parlicov a solicitat aprobarea Memorandumului de înțelegere dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul României privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și energie electrică din R. Moldova și România, semnat la Chișinău la 11 decembrie 2023.

UPDATE 10:10 Miniștrii au aprobat cererea de demisie a Stelei Leuca din funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Totodată, miniștrii au votat pentru candidatura lui Sergiu Mihov în funcția de secretar de stat la MAE. Potrivit viceprim-ministrului Mihai Popșoi, Mihov este diplomat de carieră. Până la numire, Mihov a fost la șefia Direcției relații bilaterale. De asemenea, a fost ambasadorul R. Moldova în Lituania.

Sergiu Mihov. Foto: Facebook

UPDATE 10:05 Suplimentar, pe ordinea de zi au fost incluse două subiecte: privind repartizarea unor alocații aprobate prin Legea bugetului din 2024 (Petru Rotaru) și alocarea mijloacelor financiare și modul de repartizare al acestora în vederea compensării parțiale a prejudiciilor cauzate de seceta din 2023.