Principală  —  Ştiri   —   VIDEO / Protest în Chișinău.…

VIDEO Protest în Chișinău. Bicicliștii cer autorităților instalarea unei infrastructuri pentru traficul bicicletelor


Alianța bicicliștilor din Chișinău a organizat astăzi, 29 august, un protest în Piața Marii Adunări Naționale, în care a cerut autorităților să „privească cu alți ochi” problema infrastructurii transportului alternativ din capitală, dar și din toată țara.

Desfășurarea acestui protest a survenit ca urmare a accidentului pe care l-a suferit campioana R. Moldova la ciclism, Anna Rodina, pe un traseu din regiunea Strășeni.



„Vrem să atragem atenția autorităților că, odată cu creșterea numărului bicicliștilor din R. Moldova, cresc și accidentele. Infrastructura, din păcate,  lipsește. Vrem să înțelegem când se vor schimba lucrurile. Totodată, cerem autorităților să fie luate măsuri”, a spusa unul dintre organizatori.


„E nevoie de implementarea unor lecții de instruire, pentru șoferii de mașini, care nu ar trebui să uite că, în trafic, mai sunt și alți participanți. Am venit la acest protest ca să ascult problemele oamenilor. Vedem cum putem soluționa această problemă”, a declarat deputatul PAS, Radu Marian.