Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO: Premierul Dorin Recean s-a…

VIDEO: Premierul Dorin Recean s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev

Sursa foto: president.gov.ua

UPDATE 17:32 Premierul Dorin Recean, după întâlnirea cu liderul ucrainean a declarat că vor exista „mai multe proiecte comune în beneficiul oamenilor noștri”.

„Sprijinul țării noastre pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei rămâne neclintit. Obiectivul nostru comun este de a promova pacea în Europa și de a deveni parte a marii familii europene. Pentru a-l îndeplini, suntem hotărâți să sporim cooperarea bilaterală dintre țările noastre”, a declarat premierul Dorin Recean.

UPDATE 16:05 Prim-ministrul R. Moldova, Dorin Recean, a discutat cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul vizitei oficiale la Kiev. Cei doi au abordat subiectul dezvoltării tranzitului de produse alimentare ucrainene prin Moldova și crearea infrastructurii necesare.

„Integrarea Ucrainei și a Republicii Moldova în Uniunea Europeană este un obiectiv comun pentru țările noastre. Am convenit să ne coordonăm eforturile pe această cale”, a mai adăugat președintele ucrainean.

Articolul inițial:

Premierul R. Moldova Dorin Recean s-a întâlnit miercuri, 23 august, la Kiev, cu prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. Un video de la întrevederea celor doi lideri a fost publicat pe contul de Telegram al oficialului de la Kiev.

„În cadrul întrevederii de azi cu prim-ministrul Denîs Șmîhal am convenit să dinamizăm o serie de proiecte bilaterale în domenii precum cel economic, energetic, agricol, infrastructură și transport. Împreună, contribuim și la eforturile regionale de asigurare a securității alimentare, prin fortificarea cooperării pentru tranzitul mărfurilor ucrainene și restaurarea și îmbunătățirea infrastructurii de transport, rutiere și căi ferate, de care să beneficiază inclusiv și companiile din țara noastră”, a menționat Dorin Recean.

„Ucraina și Moldova vor dezvolta un control comun la frontiera de stat. (…) Am remarcat progresele noastre în dezvoltarea logisticii în fața blocării de către Rusia a coridorului de cereale din Marea Neagră. O decizie rapidă cu privire la construcția unui pod peste Nistru, dezvoltarea punctelor de control și a conexiunilor feroviare sunt foarte importante și cruciale pentru noi”, scrie premierul ucrainean.

Prim-ministrul Dorin Recean reprezintă R. Moldova la cel de-al treilea summit al „Platformei Crimeea”, care se desfășuară în Ucraina, pe data de 23 august.

În deplasarea sa, în țara vecină, premierul este însoţit de vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Victor Parlicov, ministru al Energiei, Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, și Ruslan Bolbocean, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.